JPS Logo

Panduan Pengguna

Perhatian, buka di jendela baru. PDFCetakE-mel

 

Berapakah kekerapan laman web ini dikemaskini?

Perubahan, pengemaskinian dan paparan maklumat dilakukan secara harian. Walau bagaimanapun, tidak semua isi kandungan dalam laman web ini dikemaskini secara harian.Apakah jenis browser dan plug-ins yang saya perlukan?

Web Browser

Laman web JPS dibangunkan menggunakan teknologi yang mengutamakan kepantasan, keselamatan dan kebolehgunaan bagi pengguna. Untuk paparan terbaik melayari laman web ini, anda dicadangkan menggunakan Internet Explorer atau Mozilla Firefox versi terkini.

 

Browser Plug-Ins

 

Melalui kepelbagaian teknologi yang digunakan, kami menawarkan anda ciri-ciri laman web dinamik iaitu pantas dan mudah digunakan. Plug-ins berikut boleh dimuat turun secara percuma dan dapat membantu anda menggunakan perkhidmatan yang ditawarkan dalam laman web ini:

 

 

Mengapakah tulisan di laman web kelihatan terlalu kecil atau terlalu besar? Bagaimana untuk membuatkannya lebih mudah dibaca?

 

Bagi sesetengah pengunjung laman web mungkin akan mendapati perbezaan pada saiz paparan text berbanding biasa. Jika ini berlaku, mungkin konfigurasi pada Web browser anda telah berubah. Untuk mendapatkan konfigurasi paparan text yang sesuai, anda boleh menggunakan fungsi-fungsi berikut:

 

Ikon Keterangan
alt

Ikon paling kiri - Kecilkan saiz teks

Ikon di tengah - Reset saiz teks

Ikon paling kanan - Besarkan saiz teks

alt Menukarkan warna teks kepada biru, merah, hijau atau default
 

 

 

 Bagaimana untuk melayari Portal JPS melalui telefon pintar atau PDA?

mobile2 mobilemain

Kini anda boleh layari Portal JPS melalui Telefon Pintar atau PDA.

Layari www.water.gov.my/mobile
Paparan terbaik adalah menggunakan Opera Mobile